Mainos
Mainos

Myrskytuhoja korjataan yhä Keski-Suomessa

Pahimmillaan ukkosmyrsky katkaisi sähköt jopa 5000 keskisuomalaisesta taloudesta.

Eilisen ukkomyrskyn aiheuttamia tuhoja korjataan yhä Keski-Suomessa.

Kolmelta iltapäivällä noin sadan talouden arvioitiin olevan vailla sähköä Järvi-Suomen Energian alueella Lievestuoreella, Hankasalmella, Toivokassa ja Luhangassa. Muualla Keski-Suomessa ilman sähköä on joitakin kymmeniä "yksittäisiä talouksia".

- Enää kahdella alueella on keskijännitevika, joka estää sähkön saannin useilta talouksilta. Lisäksi on useita pienjännitevikoja, mutta ne vaikuttavat yleensä vain yksittäisiin talouksiin, Järvi-Suomen Energian siirtoteknikko Matti Puranen sanoo.

Puranen arvioi, että kaikki talouksiin saataneen sähköt iltakahdeksaan mennessä. Myös Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä uskoo, että loput heidän alueensa talouksista saavat sähköt tämän päivän aikana.

- Kun ihmiset käyvät mökeillään, uusia tapauksia voi tietenkin tulla vielä ilmi, Vänskä sanoo.

Pahimmillaan ukkosmyrsky katkaisi sähköt jopa 5000 keskisuomalaisesta taloudesta. Myrsky vahingoitti rakennuksia ja kaatoi puita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme