Mainos
Mainos

Myrskytuhot valtaosin korjattu Itä-Suomessa

Myrskyn aiheuttamt sähköviat on miltei saatu korjattua. Etelä- ja Keski-Suomessa myrsky on jäänyt odotettua heikommaksi.

Viime yönä riehuneen talvimyrskyn aiheuttamat sähköviat on saatu valtaosin korjattua iltaan mennessä. Suur-Savon Sähkö Oy:n jakelualueella kaikki verkkoviat saatiin korjattua kello 18:aan mennessä. Pohjois-Karjalassa oli vielä illalla 180 taloutta ilman sähköä. Pohjois-Karjalan Sähkö yrittää saada viat korjattua huomiseen mennessä.

Pahimmillaan itäisessä Suomessa oli aamuyöllä sähköttä noin 60 000 taloutta.

Sekä Pohjois-Karjalassa että Etelä-Savossa sähköt olivat poikki noin 20 000 taloudelta. Pohjois-Savossa ja Etelä-Karjalassa luku oli noin 10 000.

Joissakin kohteissa korjausajat venyivät yli 12 tunnin, jolloin sähköyhtiö on velvollinen korvauksiin.

Kiskoille kaatuneet puut katkaisivat myös Kouvolan ja Joensuun välisen rautatieliikenteen. Junat pääsivät liikennöimään puolenpäivän jälkeen, mutta edelleen jatkuvien korjaustöiden vuoksi liikenne myöhästeli jonkin verran.

Etelä-Suomessa myrsky odotettua heikompi

Etelä-Suomeen viime yöksi ennustetun myräkän tuhot jäivät pelättyä pienemmiksi. Yön aikana pelastusviranomaisille tuli vain muutamia myrskystä aiheutuneita hälytyksiä.

Ympäri Etelä- ja Keski-Suomea myrsky on kaatanut kymmeniä puita teille, mutta pahemmilta vahingoilta vältyttiin.

Eniten kaatuneet puut haittasivat Etelä-Savossa, missä palokunnille tuli yli 30 ilmoitusta teille kaatuneista puista.Fortumin ja Vattenfallin asiakkaita jäi yöllä ilman sähköä.

Suomenlahden pika-alusliikenne peruttu

Merellä riehui yön aikana voimakas tuuli, mutta merivartiostolle ei yön aikana tullut ilmoituksia myrskyyn liittyvistä ongelmista.

Pika-alusliikenne Helsingistä Tallinnaan on kuitenkin peruttu tänään. Sekä Superseacatit että Tallinkin AutoExpress-vuorot jäävät satamiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme