Mainos
Mainos

Myrskytuulet jatkuvat rannikolla, sähköjä korjataan

Syksyn ensimmäinen myrsky jatkuu voimakkaana etelärannikolla, kertoo Forecan päivystävä meteorologi. Suomenlahdella tuulet puhalsivat puolenpäivän jälkeen keskimäärin 19 metriä sekunnissa. Puuskissa tuulen nopeus oli 20-23 m/s.

Turun saaristossa Korppoossa tuulenvoimakkuus oli puoli kahdelta 18 m/s.

Etelä-Suomen sisävesillä tuuli puhaltaa 7-11 metriä sekunnissa ja Itä-Suomen suurilla järviselillä 10 metriä sekunnissa.

Mantereella tuulen odotetaan jatkuvan voimakkaana yhdeksään asti illalla. Suomenlahdella tuulennopeus voi olla vielä aamulla 15 m/s. Itärannikolla tuuli heikkenee vasta huomisiltana.

Huominen päivä on etenkin Etelä-Suomessa tuulinen.

Sähköjä poikki edelleen

Aamupäivän voimakas tuuli on aiheuttanut energiayhtiö Fortumin verkkoalueella Etelä-Suomessa uusia ongelmia. Kello yhden jälkeen sähköä vailla oli 2100 asiakasta.

Fortum kertoo, että myrskyn yöllä aiheuttamat viat on muutamaa saarta lukuun ottamatta korjattu. Kova tuuli ja sen luoma aallokko ovat olleet korjaajille haaste.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme