Mainos
Mainos

Myrskyvahinkoja korjailtu

Viikonlopun myrskyn aiheuttamia vahinkoja on korjattu pitkin päivää. Tulvan sulkemat tiet on valtaosin saatu auki ja vettä pumpattua talojen kellareista.

Ennätyskorkealle noussut merenpinta on aiheuttanut monenlaista vahinkoa Etelä- ja Lounais-Suomen rannikkoalueilla.

Tulva työllistää edelleen pelastuslaitosta Helsingissä. Eniten huolta aiheuttaa maan alla kulkeviin yhteiskäyttötunneleihin. Pumppaukset käytävissä jatkuvat edelleen, mutta tilanne on pelastuslaitoksen mukaan hallinnassa. Kymmeniä kilometrejä pitkissä maanalaisissa tunneleissa kulkevat kaukolämpö-, sähkö-, puhelin-, vesi- ja viemäriputket. Myös metroasemien muuntamoista on pumpattu vettä pois.

Kauppatorilla olleet sanomalehtipaalit ja hiekkasäkit purettiin aamupäivällä. Helsingin Marjaniemen omakotialueella vettä tulvi talojen kellareihin ja autotalleihin saartaen myös lukuisia taloja. Liikenne myrskyn katkaisemilla pääteillä on jo normaalia.

Turussa vesi tulvi muun muassa hotelliin. Meriveden korkein lukema eli 198 senttiä mitattiin Haminassa.

Joet ja järvet tulvineet myös

Vedenpinnan nousu ennätyskorkeuksiin on aiheuttanut tulvia Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa.

Suomen- ja Uudenmaan ympäristökeskuksen mukaan merenpinnan nousun lisäksi myös joet ja järvet ovat kohonneet tulevakorkeuksiin.

Tällä hetkellä jokien vedenkorkeuden kasvu on pysähtynyt ja vedet ovat kääntyneet laskuun. Sen sijaan lähes kaikissa Etelä- ja Lounais-Suomen järvissä vesi nousee vielä viikon verran ajankohtaan nähden poikkeuksellisen korkealle.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan lähipäivinä on odotettavissa lisää sateita.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme