Mainos
Mainos

Myrskyvahinkoja Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla

Tapaninpäivän yönä Suomen saavuttanut myrsky on aiheuttanut vahinkoja Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen pelastusviranomaisten mukaan henkilövahingoilta on tiettävästi vältytty. Hälytyksiä on kuitenkin ollut runsaasti. Tehtävät ovat olleet lähinnä kaatuneiden puiden korjaamista teiltä ja sähkölinjoilta.

Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen on annettu korkeimman luokan tuulivaroitus. Lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta maa-alueilla. Tuulen nopeus voi olla puuskissa jopa 30 metriä sekunnissa.

Myrsky on katkonut sähköjä kymmeniltä tuhansilta kotitalouksilta. Fortumin ja Vattenfallin asiakkaista yli 60 000 oli ilman sähköä varhain aamulla. Eniten sähköongelmia on ollut Lounais-Suomessa.

Ilmatieteen laitos antoi yöllä viranomaistiedotteen, jossa se varoitti vaarallisen voimakkaasta tuulesta Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella. Ulkona on syytä varoa kaatuvia puita ja sähkölinjoja sekä tuulen lennättämiä tavaroita.

Myrsky yltyy vielä aamun ja aamupäivän aikana, mutta heikkenee iltaa kohti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme