Mainos
Mainos

Myrskyvikojen korjaus jatkuu alkuviikkoon

Pelastuslaitokset ja sähköyhtiöt ovat korjanneet eilisen Rauli-myrskyn tuhoja.

Sähköyhtiöiden mukaan ennen yhdeksää illalla oli sähköttä runsaat 10 000 taloutta. Laajoja katkoksia oli ainakin Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.  

Elenia arvioi, että pienjänniteverkossa on korjattavaa vielä huomenna. Myös Järvi-Suomen Energian mukaan viimeisten vikojen korjaus venyy alkuviikkoon.  

Esimerkiksi Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella myrsky aiheutti yli 400 tehtävää vuorokauden aikana. Kiireisimpänä aikana illan suussa tehtäviä tuli keskimäärin yksi minuutissa. Tehtävät koskivat tyypillisesti kaatuneita puita, joita raivattiin muun muassa teiltä ja talojen päältä.

Pelastuslaitoksen mukaan myrsky ei tiettävästi aiheuttanut merkittäviä taloudellisia vahinkoja.   

  
Junaliikenteessä useita viiveitä  


Junaliikenteessä on tänään ollut useita viivästymisiä eilisen myrskyn takia. Junia myös korvataan busseilla. Esimerkiksi kaikki junat Pieksämäen ja Jyväskylän välillä on toistaiseksi korvattu linja-autoilla sähköradan vaurioitumisen takia, kertoo VR.  

VR kertoi illalla, että valtaosa junaliikenteen viivytyksistä on noin puolesta tunnista vajaaseen puoleentoista tuntiin.

Aamupäivällä Helsingistä Ouluun lähtenyt IC-juna on kuitenkin myöhässä runsaat kaksi ja puoli tuntia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme