Mainos
Mainos

Myyjä ja kuljettaja yleisimmät ammatit Suomessa

Valtaosa naisista työskentelee edelleen perinteisiksi naisten ammateiksi mielletyissä tehtävissä, kuten myyjinä, sihteereinä tai hoitajina. Vastaavasti miesten yleisimpiä ammatteja ovat kuljettaja, rakennustyöntekijä ja koneasentaja.

Myyjät, moottoriajoneuvojen kuljettajat ja rakennustyöntekijät ovat Suomen suurimmat ammattiryhmät.

Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastosta selviää myös, että naisten ja miesten yleisimmissä ammateissa on yhä selvä ero. Tilaston mukaan miehet työskentelevät eniten kuljettajina, rakennuksilla, maanviljelijöinä, koneasentajina ja -korjaajina.

Valtaosa naisista taas toimii edelleen perinteisissä "naisten ammateissa", eli esimerkiksi myyjinä, sihteereinä, siivoojina sekä hoitotyössä.

Uusimmat tiedot ovat vuodelta 2004. Jos niitä vertaa edelliseen vuoden 2000 tilastoon, on lista säilynyt pitkälti ennallaan.

Miehillä kymmenen yleisemmän ammatin joukkoon ovat silti nousseet tietotekniikan asiantuntijat ja naisilla peruskoulun ja lukion lehtorit sekä tuntiopettajat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot