Mainos
Mainos

Myyjät vastustavat kauppojen aukiolojen laajentamista

Vähittäiskaupan työntekijät aikaistaisivat kauppojen sulkemisaikoja arki-iltaisin. Sunnuntaityöt sen sijaan kiinnostavat niistä kertyvien lisien takia.

Vähittäiskaupan työntekijät ovat haluttomia laajentamaan kauppojen aukioloaikoja. Varsinkin aukiolon pidentäminen arki- ja lauantai-iltaisin herättää vastustusta.

Kuluttajatutkimuskeskuksen kyselyn perusteella myyjät toivovat päinvastoin, että arki-iltojen sulkemisaikoja aikaistettaisiin.

Sen sijaan sunnuntaitöiden hyväksyntä on kasvanut. Liki puolet kaupan työntekijöistä ei haluaisi kauppojen olevan ollenkaan auki sunnuntaisin, kun vuonna 1999 tätä mieltä oli kaksi kolmasosaa. Sunnuntaitöitä kannatetaan lähinnä niistä tulevien lisien takia.

Kuluttajatutkimuskeskus selvitti kaupan työntekijöiden näkemyksiä SAK:laisen Palvelualojen ammattiliiton pyynnöstä. Kyselyyn vastasi reilut 800 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme