Mainos
Mainos

Myymälävarkaudet kasaantuvat harvoille kauppoille

Myymälävarkaudet ovat Suomessa yleisempiä kuin vertailumaa Britanniassa.

Myymälävarkaudet ja muu rikollisuus kasaantuu joidenkin kauppojen kohdalle, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta.

Mitä enemmän toimipaikan ympäristössä oli epäjärjestystä ja rauhattomuutta, sitä todennäköisemmin siihen kohdistui runsaasti rikoksia. Rauhattomuudeksi laskettiin tutkimuksessa esimerkiksi huumekauppa, nuorisoporukat ja kerjääminen.Kaupan rikosriskiä lisäsivät pitkät aukioloajat ja suuret asiakasmäärät. Sijaintialueen vauraus tai köyhyys ei sitä vastoin näytä vaikuttaneen rikosriskiin.

Myymälävarkaudet ovat Suomessa yleisempiä kuin vertailumaa Britanniassa, mutta suomalaisten yritysten henkilökunta sen sijaan rötöstelee brittityöntekijöitä vähemmän.

Tutkimuksen mukaan kaupan toimipaikoista 69 prosenttia ja teollisuuden toimipaikoista 24 prosenttia joutui vähintään yhden rikoksen kohteeksi vuoden aikana. Varastettu omaisuus saadaan takaisin alle puolessa tapauksista.

Tiedot ovat peräisin viime vuoden keväällä tehdystä kyselystä, johon vastasi noin 2400 suomalaisyritystä toissa keväänä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot