Mainos
Mainos

Myymälävarkaudet kasaantuvat harvoille kauppoille

Myymälävarkaudet ovat Suomessa yleisempiä kuin vertailumaa Britanniassa.

Myymälävarkaudet ja muu rikollisuus kasaantuu joidenkin kauppojen kohdalle, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta.

Mitä enemmän toimipaikan ympäristössä oli epäjärjestystä ja rauhattomuutta, sitä todennäköisemmin siihen kohdistui runsaasti rikoksia. Rauhattomuudeksi laskettiin tutkimuksessa esimerkiksi huumekauppa, nuorisoporukat ja kerjääminen.Kaupan rikosriskiä lisäsivät pitkät aukioloajat ja suuret asiakasmäärät. Sijaintialueen vauraus tai köyhyys ei sitä vastoin näytä vaikuttaneen rikosriskiin.

Myymälävarkaudet ovat Suomessa yleisempiä kuin vertailumaa Britanniassa, mutta suomalaisten yritysten henkilökunta sen sijaan rötöstelee brittityöntekijöitä vähemmän.

Tutkimuksen mukaan kaupan toimipaikoista 69 prosenttia ja teollisuuden toimipaikoista 24 prosenttia joutui vähintään yhden rikoksen kohteeksi vuoden aikana. Varastettu omaisuus saadaan takaisin alle puolessa tapauksista.

Tiedot ovat peräisin viime vuoden keväällä tehdystä kyselystä, johon vastasi noin 2400 suomalaisyritystä toissa keväänä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme