Mainos
Mainos

Myymälävarkaudet yhä muodissa

Kauppojen tehostunut valvonta ei ole karkottanut nuoria miehiä varastamispuuhista. Näin ainakin jos Helsingin kutsuntoihin osallistuneiden miesten kertomuksia eri vuosikymmeniltä on uskominen.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen julkaisusta ilmenee, että kaupasta varastaminen samoin kuin vahingonteot olivat yhtä yleisiä 1960-luvun alussa kuin muutama vuosi sitten.

Sen sijaan työpaikalta varastaminen, varastetun tavaran ostaminen ja myynti sekä moottoriajoneuvojen anastaminen on nuorten mukaan harvinaisempaa kuin runsaat neljäkymmentä vuotta sitten. Polkupyöriä puolestaan katoaa miesten matkaan aiempaa useammin ja myös rattijuopumukset ovat yleistyneet.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen kyselyyn osallistui toissa vuonna vajaat 2200 kutsuntaikäistä 18-19-vuotiasta helsinkiläismiestä. Vuonna 1962 tutkimukseen osallistuneiden määrä oli vajaat 1800.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot