Mainos
Mainos

Myyräkannat romahtaneet koko maassa – taimet säästyvät ensi talvena

Myyräkannat ovat romahtaneet koko maassa. Myyriä on erittäin vähän niin Lapissa kuin Etelä-Suomessakin, kertoo Metsäntutkimuslaitos.

Laitoksen kevään seurannat osoittavat, että myyräkannat ovat romahtaneet talven aikana koko maassa. Sen perusteella myyräkannat pysyvät alhaisina koko kesän ja ensi talvenkin.

Metsäntutkimuslaitoksen mukaan tänä vuonna istutetut taimikot tulevat ensi talvena säästymään myyrätuhoilta koko maassa.

Jos voimakas kannanvaihtelu jatkuu, myyrät runsastuvat Etelä-Suomessa jälleen ensi kesänä ja myyrähuippu nähdään syksyllä 2014. Pohjoisessa sykli on yleensä vuotta pidempi kuin etelässä, joten seuraava myyrähuippu siellä on todennäköisesti vuonna 2015.

Etelän viime vuoden heikompi huippu voi Metsäntutkimuslaitoksen mukaan kuitenkin viitata siihen, että kannat eivät vaihtele vuosittain niin paljon kuin edellisvuosina. Silloin pahoja taimituhovuosia ei pitäisi olla tulossa lähivuosina.

Pohjois-Suomessa myyräkanta oli viime syksynä korkeimmillaan vuosikymmeniin. Myyrähuippu hiipui kuitenkin ennusteiden mukaan jo alkutalvesta, eikä edeltävän talven kaltaisia pahoja taimituhoja ole ilmennyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot