Mainos
Mainos

Myyräkuume jyllää edelleen Pohjois-Savossa

Myyräkuumetta esiintyy edelleen hyvin runsaasti Pohjois-Savossa. Kuopion yliopiston mikrobiologian laitos on varmistanut viimeksi kuluneen kuukauden aikana noin 70 myyräkuumetapausta. Joulukuun alkuun mennessä tapauksia oli todettu jo satakunta.

Laboraattori Aino Laatikaisen mukaan sairastuneita on löytynyt koko sairaanhoitopiirin alueelta. Tapauksia löytyy yhä päivittäin. -Tauti voi olla lieväoireinen. Kaikki eivät hakeudu hoitoon eli infektoituneita voi olla huomattavasti enemmänkin. Kyseessä on nyt ennätysvuosi, kertoo Laatikainen.

Tautia esiintyy eniten joulu-tammikuussa. Myyrät hakeutuvat tuolloin ihmisten asuntojen läheisyyteen ja myös myyräpopulaatio on suurimmillaan.

Myyräkuumeen aiheuttaa Puumala-virus, ja se leviää myyrien virtsan tai ulosteen mukana. Oireita ovat mm. korkea kuume, lihaskivut ja munuaisoireet. Vaikeimmat tapaukset vaativat sairaalahoitoa. Itse virusta ei voida hoitaa, mutta oireita kyllä. Ihmisiä kehotetaan hakeutumaan lääkäriin, jos oireita esiintyy.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme