Mainos
Mainos

Myyrmannin iskun uhreille vakuutuskorvauksia normaaliin tapaan

Vantaan pommi-iskussa loukkaantuneet ja uhrien omaiset saavat korvauksia normaalien vakuutussääntöjen mukaisesti. Kaikki voimassa olevat vakuutukset ovat tässä yhteydessä voimassa.

Myyrmannin ostokeskuksen loukkaantuneet työntekijät saavat korvausta työnantajan työtapaturmavakuutuksen perusteella. Asiakkaat saavat korvauksia omien vapaaehtoisten vakuutuksiensa perusteella. Voimassa ovat siten esimerkiksi kaikki vapaaehtoiset henkivakuutukset, sairauskuluvakuutukset ja tapaturmavakuutukset.

Ne, joilla ei ole mitään vapaaehtoista vakuutusta, saavat korvauksia muuta kautta. Valtiokonttori maksaa korvaukset rikosvahinkolain perusteella. Sen perusteella rikosvahingoista voidaan maksaa korvauksia valtion varoista. Rikosvahinkolain nojalla voidaan maksaa korvauksia mm. invaliditeetistä ja ansionmenetyksistä. Surmansa saaneen perheelle voidaan myös maksaa perhe-eläkettä. Rikosvahinkolain perusteella maksetaan korvauksia vasta toissijaisesti. Ensin käytetään loukkaantuneiden tai surmansa saaneiden omia vakuutuksia. Mahdollisista valtion ylimääräisistä korvauksista ei ole vielä ollut puhetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot