Mainos
Mainos

Myyrmannin räjähdyksen esitutkinta valmis

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Myyrmannin lokakuisen pommi-iskun tutkinnan. Joitakin teknisiä tutkimuksia on tarkoitus tehdä vielä myöhemmin keväällä, mutta poliisi on arvioinut, että ne eivät enää tuo tapahtuneesta oleellista uutta tietoa.

Esitutkintapöytäkirjat tulevat jakeluun huomenna alkuiltapäivästä. Ne ovat ennakkotietojen mukaan valtaosaltaan julkisia, mutta joitakin muun muassa arkaluonteisia terveystietoja sisältäviä osioita aiotaan salata.

Kauppakeskuksen räjähdyksessä viime lokakuussa sai surmansa seitsemän ihmistä. Kuuden sivullisen lisäksi pommi surmasi räjäyttäjäksi epäillyn 19-vuotiaan Petri Gerdtin. Kuolonuhrien ohella lukuisat kauppakeskuksessa töissä tai asioimassa olleet loukkaantuivat.

Poliisi on tutkinut tapausta kuutena murhana ja törkeänä tuhotyönä. Pommi-iskun motiivi ei ole tähänastisissa tutkimuksissa selvinnyt, mutta poliisi on aiemmin kertonut tutkinnassa löytyneen viitteitä siitä, että räjäyttäjän ei ollut tarkoitus kuolla itse.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme