Mainos
Mainos

NÅ: Nunnia vyöllä takapuoleen - koulun joulujuhlasta kova jälkipyykki Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalaisen Övernäsin koulun joulujuhlasta on noussut maakunnassa kohu. 

Övernäsin lukion juhlassa nähtiin piiskaamista, alastomuutta ja seksiä. Asiasta kertoo Nya Åland-lehti. 

Eräässä kohtauksessa joululaulun jälkeen kolme nunnaa saa vyöllä piiskaa papilta. Curling-harjoitus päättyy näytelmässä siihen, että oppilas vetää housut alas ja näyttää takapuolta. Kohunäytelmässä esiintyy myös mm. pornotähtiä. Näytelmän lopussa opettaja näyttelee saksalaista seksitohtoria, joka vastaa kysymyksiin.

Koulun vanhempainyhdistys Hem och skol on saanut näytelmästä useita yhteydenottoja. 

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Sia Åkermark kuvailee näytelmän sisältöä hyvin surulliseksi.

– Useat vanhemmat ovat ottaneet yhdistykseen yhteyttä, Åkermark sanoo lehdelle.

Koulun rehtorin mukaan kukaan oppilaista ei ole kertonut loukkaantuneensa tai häiriintyneensä esityksestä.

Nya Ålandin mukaan sekä julkiset että yksityiset tahot ovat ottaneet asiaan kovasti kantaa. Myös Ahvenanmaan maakuntahallitus on ottanut näytelmän käsittelyyn.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Petri Carlsson sanoo lehden haastattelussa, että kyse on siitä, miten parodiaa ja huumoria pitäisi tulkita.

Carlsson vertaa asiaa Charlie Hebdo -tapaukseen. Hänen mukaansa kyse on myös tekemisen vapaudesta. Toisaalta nuorten tulisi saada tehdä, mitä haluavat. Toisaalta aikuisten maailma on täynnä erilaisia normeja ja signaaleja, joita pitäisi pohtia.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme