Mainos
Mainos

Naantalin aurinko helli Ruotsin kuninkaallisia

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia ovat aloittaneet kaksipäiväisen vierailunsa Suomessa. Kuningaspari saapui Suomeen presidentti Tarja Halosen kutsusta.

Ruotsin kuninkaalliset saapuivat aamupäivällä presidentin kesävirka-asunnolle Naantalin Kultarantaan, jossa Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ottivat vieraat vastaan.

Kultarannasta kuningas- ja presidenttipari siirtyivät Kultaranta VIII -aluksella Turkuun, jossa he lounastivat Turun linnassa ja osallistuivat Åbo Akademissa järjestettävään seminaariin. Iltapäivällä ohjelmassa oli myös vierailu rakenteilla olevalla risteilyaluksella Turun telakalla.

Huomenna nelikko matkustaa Turusta junalla Tampereelle, jossa he vierailevat muun muassa Tampereen ruotsinkielisessä koulussa ja Tampereen taidemuseon Muumilaaksossa. Ohjelmaan kuuluu myös lounas raatihuoneella sekä tutustumiskäynti Finlaysonin vanhalla tehdasalueella.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia vierailivat viime viikolla Torniossa. Vierailu Ruotsin ja Suomen rajalla liittyi vuoden 1809 -merkkivuoden tapahtumiin.

Katso kuvaa kuninkaallisten ja presidenttiparin päivästä.

Katso kuvia vierailusta:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme