Mainos
Mainos

Naantalin palo: Nämä asiat kaikkien tulisi oppia

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintalautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Nurmen mukaan vuosi sitten lokakuussa Naantalissa sattuneesta rajusta tulipalosta on paljon opittavaa.

Nurmi sanoo, että Naantalin palon tapahtumilla on vaikutusta uusien palojen ennaltaehkäisyyn.

- Tässä on paljon opittavia asioita. Esimerkiksi se tärkeä oppi, että ovea ei saa avata tulipaloa vasten. Jos sitä saadaan nyt paremmin menemään yleisön tietoisuuteen, se on tärkeä asia. Samoin ikkunoiden rikkomisen vaikeus hätätilanteessa, kuinka vaikeaa se on, niin uskon, että siitä on paljon hyötyä, että se on tullut nyt yleiseen tietoisuuteen.

Nurmen mukaan Naantalin omakotitalossa kyse oli ketjusta epäonnisia tapahtumia.

Palo vaati viiden nuoren hengen. Lisäksi yhdeksän loukkaantui.

Tulipalo syttyi omakotitalon saunatiloissa etäällä oleskelutiloista, mikä mahdollisti palon kehittymisen voimakkaaksi ennen sen havaitsemista. Askartelutilassa oleilleet neljä poikaa huomasivat tulen kajoa raollaan olleesta ovesta. Yksi heistä avasi ovea lisää, jolloin jo voimakkaaksi kehittynyt palo tunkeutui huoneeseen. Ovea ei pystytty enää sulkemaan.

Katso Veli-Pekka Nurmen haastattelu. Haastattelijana on Jouko Vähä-Koskela.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme