Mainos
Mainos

Naapuri: Kaikissa asunnoissa piti olla palovaroittimet – perheen isä töissä, kun palo alkoi

Helsingin Vuosaaressa palaneen asunnon naapuri Maarit Kuvaja kertoo, että kaikissa asunnoissa piti olla palovaroittimet. Hän on myös talotoimikunnan puheenjohtaja. Kuvaja arvelee, että turma-asunnon palovaroittimesta on voinut loppua paristo.

Pelastuslaitos on kertonut, ettei asunnossa olisi ollut palovaroitinta laisinkaan.

Kuvajan mukaan perheen isä oli töissä, kun hänen puolisonsa ja kolme lastaan kuolivat tulipalossa viime yönä. Kuvajan mukaan perhe vaikutti onnelliselta ja asiat näyttivät olevan hyvin. Kyseessä oli Kuvajan mukaan ainoa saunallinen asunto koko rapussa. Poliisi tiedotti aiemmin, että suurimmat palovauriot olivat saunassa.

Vanhemmat olivat muuttaneet Suomeen Ghanasta.

– Perhe oli asunut täällä vuodesta kahteen, vanhin lapsi kävi koulua. Todella järkyttävää, että tällaista tapahtuu. Laittaa miettimään, koska oma tyttärentytär on samoja ikiä, Kuvaja kertoo. 


Palokuolemia tapahtuu noin 80 vuosittain 

Suomessa tapahtuu asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän palokuolemia kuin muissa länsimaissa, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen. Hänen mukaansa Suomi vertautuu palokuolemien osalta Itä-Euroopan maihin.

Palokuolemia tapahtuu Suomessa vuositasolla noin 80.

– Luku on vähentynyt hieman, mutta luku on ollut sadan luokkaa vuosikausia. Suurimmassa osassa tapauksista kuolee yksi henkilö, Valonen kertoo.

Helsingin Vuosaaren tapaus on Valosen mukaan poikkeuksellinen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme