Mainos
Mainos

Naapurin suojaamatonta nettiä voi käyttää ilman lupaa

Rikoslakia aiotaan muuttaa niin, että suojaamattoman WLAN-verkon luvaton käyttö ei ole enää rangaistavaa. Langattoman verkon käyttäjä ei aina voi varmuudella tietää, onko suojaamaton verkko tarkoitettu vapaaseen käyttöön vai ei, sanoo asiaa käsitellyt lakivaliokunta.

Valiokunta perustelee, että omistaja on voinut jättää verkkonsa suojaamatta tarkoituksella tai tahattomasti. Hän on myös voinut sallia yhteiskäytön vain rajoitetulle joukolle käyttäjiä. Tietokone saattaa muodostaa yhteyden lähimpään WLAN-verkkoon myös huomaamatta.

Suojaamattoman verkon kautta ei lakimuutoksen jälkeenkään saisi silti kirjautua intranet-palvelimille, toisen henkilön tietokoneelle, tietojärjestelmiin tai päätelaitteisiin. Luvaton käyttö olisi rangaistavaa vain tahallisena.

Valiokunta tähdentää, että tehokkain keino suojautua langattoman verkon luvatonta käyttöä vastaan on verkon pitäminen suojattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme