Mainos
Mainos

Naapurin suojaamatonta nettiyhteyttä voi käyttää luvatta

Naapurin suojaamatonta langatonta verkkoa voi vastedes käyttää ilman rangaistuksen uhkaa. Huomisesta lähtien internetyhteyden muodostamista suojaamattoman wlan-verkon tai vastaavan kautta ei pidetä luvattomana käyttönä, kertoo oikeusministeriö.

Aiemmin asia on ollut jossain määrin tulkinnanvarainen. Ongelmana on pidetty sitä, ettei käyttäjä voi aina tietää varmuudella, onko suojaamaton verkko tarkoitettu vapaaseen käyttöön vai ei.

Tiedossa on yksi tapaus, jossa oikeus tuomitsi naapurin tukiasemaa käyttäneen miehen. Rikos oli lievä luvaton käyttö ja rangaistus vajaat 50 euroa sakkoa.

Lainmuutos siirtää vastuuta verkon suojaamisesta käyttäjälle itselleen. Jos langattoman yhteyden haluaa suojata ulkopuolisilta, se käy kohtalaisen helposti salasanalla.

Yhteyden muodostaminen esimerkiksi sisäiseen verkkopalveluun, toisen henkilön tietokoneelle tai tietojärjestelmiin on vastakin luvatonta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme