Mainos
Mainos

Nahkiaissaaliista ennakoidaan ennätyksellistä

Perämereen laskevista joista odotetaan tänä syksynä ennätyksellisiä nahkiaissaaliita. Parhaimmat vuotuiset saaliit alueelta ovat tähän asti pyörineet 2-2,5 miljoonan nahkiaisen tuntumassa. Nyt tämän määrän uskotaan ylittyvän.

Myös ison siian pyyntikausi on alkanut. Alkukauden saaliit lupaavat hyvää siikasyksyä. Siikaa on tullut Pohjanmaan rannikolta tähän mennessä reilusti enemmän kuin koko 1990-luvun vuosina, kertoo toiminnanjohtaja Jukka Pirttijärvi Pohjanmaan kalastajaseurojen liitosta.

Nahkiaisen pyynnin kannalta on tärkeää, että joissa on runsaasti vettä. Nyt vettä on ollut riittämiin, ja saaliit ovat sen mukaisia. Pyynti alkoi elokuun puolivälissä, ja sitä jatketaan aina jäiden tuloon saakka. Nahkiainen on rauhoitettu huhtikuun alusta elokuun puoliväliin.

Etelä-Suomesta nahkiaista pyydetään jonkin verran Kokemäenjoesta. Pyynti on viriämässä myös Kymijokisuulla. Parhaimmat vuotuiset saaliit saadaan kuitenkin Perämereen laskevista joista Tornionjoen ja Lestijoen väliltä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme