Mainos
Mainos

Näillä vinkeillä hyöty irti digiajan mahdollisuuksista: "Suhtaudu kuin ruotsalainen"

Tulevaisuustutkija kaipaa Suomelta rohkeutta tarttua digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin. Mallia voisi ottaa esimerkiksi Ruotsista, jossa systemaattisesti koulutetaan yritysten ja julkisten organisaatioiden työtekijöitä hyödyntämään näitä mahdollisuuksia.

– Täällä puhutaan digitalisaation murroksesta asiana, joka laittaa asiat sekaisin. Ruotsissa halutaan olla edelläkävijöitä. Ruotsi on monella alalla kärkimaa, se laboratorio, näyteikkuna digitalisaation mahdollisuuksille, sanoo MTV:n SuomiAreenassa Porissa vieraillut Aleksi Neuvonen ajatushautomo Demos Helsingistä.

Neuvonen muistuttaa, että parhaita asioita ei keksitä juristien neuvotteluissa tai lainsäädäntöä tekevissä ministeriöissä. Hänen mukaansa törmäykset lain ja uusien keksintöjen välillä ovat väistämättömiä.

– Meidän käsityksemme lainsäädännöstä muuttuu. Tulee tilanteita, joissa joku osittain tietoisesti koettelee lain henkeä ja sitä, onko lainsäätäjä valmis muuttamaan lakia, jotta mahdollisuuksia ideoiden toteuttamiselle syntyy. Airbnb ja Uber ovat tästä hyviä esimerkkejä. Lait on aina tehty aikaisemmin toimineiden yritysten toiminnan säätelemiseen.

Lisää Neuvosen mietteitä artikkelin yläpuolelta löytyvällä videolla.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Keskiviikon suorat verkkolähetykset: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme