Mainos
Mainos

Näin äänestetään Suomen pohjoisimmassa, keskimmäisessä ja eteläisimmässä kunnassa

Suomen ja EU:n pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella kuntavaalien äänestys on alkanut vilkkaana.

Utsjoen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Outi Kujala kertoo, että erityisesti kahden uuden puolueen mukaantulo on saanut ihmiset kunnassa liikkeelle

– Meillä on perussuomalaiset ja ruotsalainen kansanpuolue eli svenska folkpartiet. RKP on nyt ottanut saamelaisasian tapetille, ja siksi saamelaisia on toisena vähemmistönä RKP:n listoilla, Kujala kertoo.

Suomen keskipisteessä sijaitsevassa kunnassa Siikalatvassa jännitetään puolestaan palveluiden takia.

Siikalatvan keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan Tapani Alasalmen mukaan huolta herättävät etenkin pitkät välimatkat.

– Kyllä varmasti nämä palvelut ovat lähinnä siinä mielessä, että mihin asti ne meillä menevät. Kunnan talous on tietysti toinen asia, Alasalmi arvioi.

Mahdolliset kuntaliitokset ja niiden vaikutukset ovat päällimmäisenä mielessä myös eteläisimmässä kunnassa Hangossa.

– Täällä toivotaan, että Hanko pysyisi itsenäisenä, ja ettei tulisi näitä kuntaliitoksia, kertoo keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Liisa Rantala.

Alustavat tulokset valmistuvat useimmissa kunnissa viimeistään noin kello 22. Suurissa kaupungeissa laskenta voi kestää puolille öin.

Utsjoen perinteinen äänestyskoppi on tehty pahvilaatikoista.

MTV3:n vaalilähetys alkaa klo 19.30. Lähetys on katsottavissa myös netissä.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua vaalilähetykseen lähettämällä kommentteja Twitterin, Facebookin ja kännykän kautta. Tekstiviestit voi lähettää numeroon 17133 (viestin hinta 0,99 €, sisältää alv:n), Twitterissä osallistut hashtagilla #kuntavaalit sekä Facebookissa MTV3 Uutiset–sivulla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot