Mainos
Mainos

Näin Haavistoa hiillostettiin Caruna-kaupoista – Natosta ei saisi järjestää kansanäänestystä

Eilen MTV Uutisten vaalitentissä vierailivat vihreiden Pekka Haavisto joutui tiukan paikan eteen esimerkiksi Caruna-kaupoista puhuttaessa.

Nato-jäsenyydestä ei Haaviston mukaanpitäisi järjestää kansanäänestystä, koska se mahdollistaisi ulkovaltojen vaikuttamisen. 

– Puolustuspolitiikka on sellainen asia, josta on minun mielestäni vaikea järjestää kansanäänestystä. Kansanäänestysten pitäisi olla sellaisia, että kaikki tieto olisi kaikkien saatavilla, Haavisto sanoi.

Vuonna 2013 Haavisto oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri, kun Fortumin sähköverkot myytiin kansainvälisille pääomasijoittajille.

– Ikään kuin elementit kaupalle näyttivät hyviltä. Sen jälkeen tietysti Caruna on tehnyt kaksi virhettä. Hinnoitteluvirhe ja sitten se, että yhtiö on tehnyt verosuunnittelua, joka ei ole suosinut suomea.

Haavistolta kysyttiin tentissä useaan otteeseen, oliko Fortum-kauppa virhe? Haaviston mukaan nykytiedon valossa ostaja olisi voinut olla joku kotimainen taho.

Haavistolta kysyttiin myös, olisiko nämä vaalit kannattanut jättää väliin ja tulla uudelleen tuoreena ehdokkaana mukaan kuuden vuoden kuluttua?

– En usko, että elämää ja politiikkaa voi suunnitella eteenpäin niin pitkällä aikavälillä. Näistä vaaleista tein päätöksen viime keväänä. Vihreät pyysi ehdokkaaksi, ja oli myös kansalaisaktiiveja, jotka pyysivät ehdokkaaksi. Silloin päätin, että olen näissä vaaleissa mukana, Haavisto sanoi.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot