Mainos
Mainos

Näin hallitusohjelma tuntuu sinunkin kukkarossasi

Hallitusohjelma syntyi, mutta mitä se tarkoittaa tavallisen kansalaisen kannalta? Uuteen hallitusohjelmaan sisältyy muun muassa seuraavanlaisia arkielämään vaikuttavia muutoksia.

Ansiotuloverotus ei kiristy hallituskauden aikana. Pääomaverotusta sen sijaan kiristetään ja muutetaan osin progressiiviseksi niin, että se on korkeimmillaan 32 prosenttia.

Asuntolainojen korkovähennyksen ehdot heikkenevät hieman vaalikauden aikana. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä laskee 2000 euroon ja korvattava prosenttiosuus 45 prosenttiin.

Polttoaineverot nousevat kahdessa vaiheessa yhteensä 10 prosentilla. Myös alkoholin, tupakan, makeisten ja virvoitusjuomien valmisteverot nousevat.

Perusturvaa sen sijaan parannetaan vaalikauden aikana. Työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki nousevat 100 eurolla kuukaudessa ensi vuoden alusta lähtien.

Toimeentulotuen perusosaa korotetaan puolestaan kuudella prosentilla ensi vuoden alusta. Lisäksi yksinhuoltajien toimeentulotuen korottamiseen varataan viisi miljoonaa euroa.

Yleistä asumistukea parannetaan ja opintotuki sidotaan indeksiin vaalikauden lopussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme