Mainos
Mainos

Näin helppoa on selvittää kenen tahansa verotiedot – MTV neuvoo kätevimmät niksit

Verotiedot viime vuodelta tulevat aina julki marraskuun ensimmäisenä päivänä. Silloin perinteisesti selvitetään medioiden puolesta, kuka tienasi eniten ja miten valtionyhtiöiden pomojen kukkarolle kävi. Otsikot pursusivatkin eilen yksityiskohtia viihdetaivaan tähdistä politiikoihin.

Näiden ohella julkisiksi tulevat myös "tavallisten pulliaisten" verotiedot. Voit vaikka selvittää, mitä itse tienasit, tai mitä puolisosi tienasi. Tarpeeksi utelias voi vaikka tarkistaa pomonsa tulot. Tämä ei kuitenkaan onnistu niin, että vain kirjoittaisit nettiselaimeen nimen ja verotiedot.

Saadaksesi kenen tahansa tiedot on sinun matkattava paikalliseen verotoimistoon tai soitettava verotoimistoon.

Verotoimistoissa on varattu asiakaskäyttöön tietokoneita, joissa voi selailla verotietoja toimiston aukioloaikojen puitteissa.

Mutta miten toimia verotietojen selvittämiseksi verotoimiston veropäätteellä?

Selvitettävästä henkilöstä pitää tietää kolme asiaa: Koko nimi, syntymävuosi ja maakunta, missä hän on verovuoden asunut.

Jos maakunnassa sattuu olemaan useampi samanniminen ja -ikäinen henkilö, niin toinen nimi voi yleensä auttaa tunnistamisessa. Samat tiedot kysytään verotoimiston asiakaspalvelussakin, jos etsit tietoa soittamalla. Lempinimillä ei pitkälle päästä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme