Mainos
Mainos

Näin hoilaat snapsilauluja vappuna...

Snapsilaulujen esittämiseen laulutaidot eivät ole pahitteeksi, mutta ilman niitäkin voi ilmoille kajauttaa juomalaulun.

- Snapsilauluissa asteikko taiteellisuuden ja viihteellisyyden välillä kääntyy enemmän sen viihteen puolelle, kertoo juomalaulujen laatija Martti Nurmisalo aamun MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hyvä snapsilaulu on lyhyt ja hauska ja melodia on mielellään tuttu. Riimitetyt sävelmät pysyvät hyvin mielessä ja silloin kaikki voivat yhtyä kuoroon. Snapsilaulut yhdistetään usein suomenruotsalaisuuteen. Snapsilaulujen laatijoiden toiveena on, että perinne laajenisi myös muuhun väestöön.

- Nyt on ollut kauan näitä Idolseja ja X-Factoreita ja karaokekin on suosittua. Suomalaiset siis haluavat laulaa omalla äänellään, joten miksi illanvietoissa ei laulettaisi enemmän? Suomalaiset voisivat keskittyä laulamiseen enemmän kuin viinan juontiin, sanoo snapsilaulukirjailija Marja-Liisa Nikulainen.

Snapsilauluja on erilaisia illan eri hetkiin. Ensimmäisen laulun voi kajauttaa heti alkuun, sitten lauletaan välilauluja ennen snapseja. Jos kielenkannat taipuvat loppuillastakin, juhlan päätteeksi on vielä omat laulunsa.

Nurmisalo muistuttaa, että snapsilauluja voi ehdottomasti laulaa vesi- tai simalasi kädessäkin.

- Lauluilla voidaan saada suomalaisia ulos perinteisestä jurotuskulttuurista, hän sanoo.

Snapsilaulutunti (Huomenta Suomi 30.4.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme