Mainos
Mainos

Näin illan ja yön junat kulkevat

Junaliikenne alkaa jo illan mittaan palata ennalleen. VR:n mukaan tavarajunaonnettomuuden jälkien raivaaminen Toijalassa on edennyt ennakoitua nopeammin.

Iltapäivän ja illan aikana kolme raidetta Toijalassa saadaan sähkökäyttöisiksi. Tähän asti käytössä on ollut vain yksi raide siten, että dieselveturi on avustanut junia, kertoo VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen.

- Ainoa poikkeus junaliikenteessä on se, että Turusta lähtevät ja Turkuun menevät junat eivät pysty pysähtymään Toijalassa, Jaatinen sanoo.

Tampereelta ja Helsingistä lähtevät junat pysähtyvät pääosin myös Toijalassa.

Iltapäivällä klo 15 aikaan illan junatilanne näytti tältä:

- Helsingistä kello 20.06 lähtevä juna on ensimmäinen aikataulun mukaan kulkeva. Sen jälkeen Helsingistä lähtevien junien pitäisi kulkea normaalisti.

- Turusta (satamasta) klo 20.50 lähtien junat kulkevat normaalisti.

- Nämä junat pysähtyvät myös iltapäivällä Toijalassa:

Helsingistä klo 15.30 kaksois-Pendolino Ouluun, klo 16.06 Intercity-juna Ouluun, klo 16.30 kaksois-Pendolino Tampereen kautta Pieksämäelle, Vaasan Intercity-juna klo 17.30 ja vielä Oulun Pendolino klo 18.30.

- Yöjunat kulkevat normaalisti, eli matkalaisten ei tarvitse herätä Toijalassa.

Linja-autot ja taksit korvaavat busseja pahimmissa paikoissa

Korvaavat linja-autotkin pyritään ajamaan Tampereelta ja Turusta junien aikataulujen mukaan, mutta ne eivät pysähdy Toijalassa.

Toijalasta Humppilaan, Loimaalle ja Turkuun VR kuljettaa matkustajat takseilla tai busseilla.

Jaatinen muistuttaa, että on kuitenkin syytä varautua 10-20 minuutin viivästyksiin, liikennetilanteesta riippuen. Illan ja yön aikana saadaan aikataulut kuntoon. Toijalan korjaustyöt kestävät vielä viikon.

(MTV3 - STT)

TOIJALAN RATATURMA EI HIDASTA ENÄÄ HUOMENNA

MAANTEILLÄ 5-TIE JÄLLEEN RUUHKAISIN

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme