Mainos
Mainos

Näin juhannuksen sää vaikuttaa rikosten määrään

Kuuma juhannus ei vaikuta lisäävän onnettomuuksien ja useiden rikosten määrää merkittävästi. Sen sijaan tavallista kylmempänä juhannuksena poliisilla ja pelastustoimella on ollut selvästi vähemmän tehtäviä viime vuosina.

Tämä käy ilmi, kun verrataan juhannuksen lämpötiloja pelastustoimen hälytyksiin ja poliisin tehtävämääriin kahdeksan viime vuoden ajalta.

Viime vuosien kiireisimmät juhannukset poliisille ja pelastuslaitokselle ovat olleet keskilämpimät juhannukset 2007 ja 2008. Kuumat juhannukset 2006 ja 2010 eivät näy piikkinä juhannuksen tehtävätilastoissa suurimmassa osassa maata.

– Minulla on tuntuma, että sää vaikuttaa ihmisten mielialaan. Lämpimällä on kiva fiilis, jos vain alkoholinkäyttö pysyy tietyissä rajoissa, arvelee ylikomisario Tuomo Viitaniemi Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Sen sijaan kylmä juhannus 2009 oli pelastustoimelle ja poliisille lähes kaikkialla harvinaisen rauhallinen.

– Kylmällä ei tule kahnauksia ventovieraiden kesken. Silloin juhlitaan omalla porukalla, tiivistää poliisitarkastaja Marko Savolainen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme