Mainos
Mainos

Näin kalliita ovat lasten harrastukset

Lasten harrastusten hinnat voivat yllättää monet vanhemmat. Kuukausittain lapsen urheilusta, musiikkiharrastuksesta tai kuvataidekoulustakin saattaa joutua pulittamaan pitkän pennin. Usein kuukausittaiset valmennusmaksut eivät sisällä kaikkia varusteita, matkoja, lisenssejä ja leirejä.

Hinnat vaihtelevat suuresti paikkakunnittain ja myös seurojen välillä. Harrastusten hintoja vertaillessa kannattaakin ottaa huomioon se, mitä hinnalla saa: minkälaiset ovat harjoitteluolosuhteet, onko seuralla ammattivalmentajia, mitä varusteita tai muita kuluja valmennusmaksulla katetaan.

Myös se, kuinka paljon liikuntaa viikossa maksulla saa, kannattaa ottaa huomioon. Kun jotkut ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa, toiset saattavat viettää harrastuksen parissa viikoittain kuusi iltaa.

MTV3 Uutiset vertaili eri harrastusten hintoja pääkaupunkiseudulla. Hinnat ovat keskiarvoja, jotka on laskettu eri seurojen, järjestöjen ja lajiliittojen antamien tietojen perusteella. Tarkan hinnan saamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen seuraan ja tiedustella todellisia kustannuksia.

Katso Marjaana Wikmanin juttu: (Huomenta Suomi 7.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme