Mainos
Mainos

Näin kamalalta näyttää Helsinki-Vantaan bakteerilöytö - katso kuvat

Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitoradan alta on tehty mikrobilöytö, joka on keskeyttänyt kehäradan louhintatyöt.

Liikennevirasto epäilee mikrobikasvuston syntyneen, kun lentokentällä jäänestoon käytettävää glykolia on valunut tunneliin. Liikenneviraston mukaan kiitotien alle louhittavasta tunnelista on havaittu korkeita bakteeripitoisuuksia.

Löydösten terveysvaikutukset varmistuvat lähiaikoina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ottamista näytteistä.

Myös tunnelin kestävyys kärsii mikrobikasvustoa sisältävästä vedestä, sillä siinä olevat hapot syövyttävät betonia.

Kehäratahanke saattaa viivästyä löydön seurauksena huomattavasti. Myös muiden kuin lentokenttäosuuden rakennustöitä joudutaan mahdollisesti siirtämään.

Töille saattaa tulla pahimmillaan myös lisähintaa miljoonien eurojen edestä. Kustannusten suuruus riippuu varsinkin ratkaisuista, joilla mikrobikasvusto saadaan pidettyä pois tunnelista. Pahimmillaan voidaan joutua rakentamaan uusi tunneli.

Kuva: Liikennevirasto

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot