Mainos
Mainos

Näin lumisade etenee - sakeimmat kuurot lounaassa

Lumisateet jatkuvat päivän mittaan. Eniten lunta tulee Lounais-Suomessa, mutta lumikuuroja saadaan myös muualla lännessä sekä maan keski- ja kaakkoisosassa. Pääkaupunkiseudulla sade taukoaa päiväksi.

Ensilumi on satanut jo monin paikoin maan etelä- ja länsiosaan eilisen ja yön aikana. Lumisateet jatkuvat päivän mittaan.

– Sakeimmat lumikuurot ajautuvat mereltä lounaaseen, missä ajokeli voi olla jopa erittäin huono. Lumikuuroja tulee lounaassa ensi yöhön asti, sanoo MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Iltapäivällä lunta sataa edelleen paikoin maan länsi-, keski- ja kaakkoisosassa. Myös Ylä-Lapissa sataa tänään lisää lunta. Pääkaupunkiseudun lumisateet taukoavat päiväksi. Illan aikana on mahdollista, että lunta tulee lisää myös etelässä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että etelärannikon lumisadealue kulkee enimmäkseen meren yllä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Lumisateiden etenemistä ja ennustettua reittiä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Tiesää kertoo puolestaan alueet, missä ajokeli on huono. Tiesään kelikameroista voi seurata eri tieosuuksien keliolosuhteita. Kelikamerat saa näkyviin painamalla kartan alueita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme