Mainos
Mainos

Näin moni suomalainen on ylipainoinen

Vain joka kolmas mies syö tuoreita kasviksia päivittäin.

Työikäisten suomalaisten ylipaino ei ole vähenemään päin. Miehistä ylipainoisia on lähes 60 prosenttia, naisista yli 40 prosenttia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus. Tulos vastaa suunnilleen viime vuoden tasoa.

Vuosikymmenien aikana terveelliset elintavat ovat yleistyneet. Kuitenkin miehistä vain kolmannes syö päivittäin tuoreita kasviksia, naisista puolet. Tupakointi ja alkoholinkulutus ovat säilyneet pääosin ennallaan viime vuodesta.

Vastaajista yli puolet harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa. Työmatkaliikunnassa kunnostautuvat naiset. Heistä yli 40 prosenttia kävelee tai pyöräilee töihin, miehistä vain vajaat 30 prosenttia. Vapaa-ajanliikunta on noususuunnassa, mutta työmatkaliikunta vähentynyt.

Erot ovat suuria eri alueiden kesken. Alkoholin kulutus on suurinta Uudellamaalla, mutta lihavuus vaivaa enemmän muualla Suomessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme