Mainos
Mainos

Näin MTV3 seuraa eduskuntavaaleja

Kevään vaalitaistoa seurataan tiiviisti televisiossa ja verkossa. Vaalikone on julkaistu nettisivuillamme helmikuun alussa ja myös vaalisivujen bloggaajat ovat avaamassa sivujaan.

Huumorin ystäville poliittista satiiria tarjoilee koomikko Jukka Puotila, jonka vaalivideosarja Politiikkaa Länsi-Puotilasta alkaa myös helmikuussa.

Kuun lopulla käynnistyy myös MTV3:n politiikan toimituksen esimiehen Timo Haapalan toimittama vaalisarja. Politiikkaa Bottalta -nettiohjelmassa Haapala grillaa vaalien keskeisiä poliitikkoja.

Vaalisivustollamme mtv3.fi/vaalit seuraamme tarkkaan vaalikevään tapahtumia ja raportoimme poliittisen kentän kiinnostavimmista tapahtumista ja ilmiöistä. Vaalisivujen toimittajina tänä keväänä ovat Anna Satovainio ja Veera Jussila. Palautteet ja juttuvinkit kannattaa laittaa sähköpostitse (etunimi.sukunimi@mtv3.fi).

Televisiossa aloitellaan ensi kuussa

Ensimmäinen vaaliohjelma nähdään televisiossa keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 20. Tuolloin toimittaja Vesa Kallionpään tentattavina ovat Suomen suurimman vaalipiirin kiinnostavimmat ehdokkaat. Paikalla ovat muiden muassa Timo Soini (ps), Alexander Stubb (kok.) ja Mikael Jungner (sd).

Puheenjohtajatenttisarja alkaa maanantaina 4. huhtikuuta. Kahden viikon aikana toimittajat Matti Maunu ja Eeva Lehtimäki haastattelevat kaikkien kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat. Aikataulu on seuraava:

4.4. Timo Soini (ps)

5.4. Jutta Urpilainen (sd)

7.4. Stefan Wallin (r.)

8.4. Anni Sinnemäki (vihr.)

11.4. Jyrki Katainen (kok.)

12.4. Päivi Räsänen (kd)

13.4. Paavo Arhinmäki (vas.)

14.4. Mari Kiviniemi (kesk.)

Kohti h-hetkeä

Kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat saadaan kokoon keskiviikkona 6. huhtikuuta kello 20. Suuren vaalitentin toimittavat Timo Haapala ja toimittaja Markus Pirttijoki. Katsojat voivat lähettää omia kysymyksiään ja kommenttejaan tenttiin netin kautta.

Pääministeritentti järjestetään MTV3:lla keskiviikkona 13. huhtikuuta kello 20. MTV3 Uutisten päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan ja Timo Haapalan vetämässä tentissä ovat mukana Mari Kiviniemi, Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen, Timo Soini ja mahdollisia muita vieraita.

Vaali-iltana eli sunnuntaina 17. huhtikuuta MTV3 järjestää perinteiseen tapaan oman Tulosiltansa. Luvassa on suoraa lähetystä puolueiden vaalivalvojaisista politiikan raskassarjalaisten vaaliraati ruotii tuloksia tuoreeltaan. Tulosillan juontavat Eeva Lehtimäki ja Vesa Kallionpää. Mukana myös MTV3:n oma vaaliasiantuntija, tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Vaalien jälkeisenä päivänä tuloksia perataan muun muassa Huomenta Suomen Tulosaamussa, joka alkaa maanantaina 18.4. kello 6.25. Mukana muun muassa Kimmo Grönlund.

Rentoa menoa Subilla

Subin vaaliohjelmassa Vaalilataamossa ei hyssytellä, eikä siellä nähdä kuluneita naamoja. Eeva Lehtimäen ja toimittaja Markus Hipin juontama ohjelma lähetetään keskiviikkona 23. maaliskuuta kello 19.30 keskeltä elävää Helsinkiä, Kalliosta. Vieraina on muun muassa omapäisiä ehdokkaita, politiikan takapiruja ja politiikan nykymenon kritisoijia.

Myös aamuvirkuille on luvassa poliittista puhetta, sillä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat vierailevat myös Huomenta Suomessa maaliskuun lopulla. Heitä tentataan kello 7.40 ja 9.20 välisenä aikana seuraavan aikataulun mukaan.

23.3. Stefan Wallin (r.)

24.3. Anni Sinnemäki (vihr.)

25.3. Timo Soini (ps)

28.3. Paavo Arhinmäki (vas.)

29.3. Päivi Räsänen (kd)

30.3. Jutta Urpilainen (sd)

31.3. Mari Kiviniemi (kesk.)

1.4. Jyrki Katainen (kok.)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme