Mainos
Mainos

Näin Nato jakaa uuden eduskunnan – perusporvarihallituksessakin vastustajia yli puolet

Yli puolet uuden eduskunnan kansanedustajista vastustaa Natoa. Vahvinta kannatus on Kokoomuksessa, vastustus taas Vasemmistoliitossa.

Valittujen kansanedustajien kannat perustuvat heidän MTV:n vaalikoneeseen antamiin tietoihin.

Vaalikoneesta löytyy 199 ehdokkaan vastaukset. Ainoastaan Ahvenanmaalta valitun Mats Löfströmin tietoja vaalikoneesta ei löytynyt.

Tulevat kansanedustajat vastasivat vaalikoneen väitteisiin asteikolla nollasta sataan. Nolla tarkoittaa sitä, että edustaja on väitteen kanssa täysin eri mieltä, kun taas sata tarkoittaa sitä, että hän on väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Jos edustaja vastasi tasan 50, hän ei ole asiasta mitään mieltä.

Jutun graafeissa vastaukset 0-49 tarkoittavat, että edustaja on eri mieltä väitteen kanssa ja vastaukset 51-100 tarkoittavat, että edustaja on samaa mieltä väitteen kanssa.

Voit tarkastella ehdokkaiden ja puolueiden kantoja tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.

MTV Vaalikoneessa esitettiin väite "Suomen tulee liittyä Naton jäseneksi".

Kokoomuksen kansanedustajista väitteen kanssa samaa mieltä olivat kaikki vastanneet. Voimakasta kannatus oli myös RKP:n piirissä, jonka edustajista 86 prosenttia oli väitteen puolella.

Valtaosa vastustaa Natoon liittymistä

Voimakkaimmin väitteen kanssa eri mieltä on vasemmistoliitto, jonka edustajista kaikki vastustavat Natoon liittymistä. Myös SDP:n, keskustan ja vihreiden ehdokkaat ovat kriittisiä Natoon liittymisen suhteen, vastustajien osuuden noustessa kaikissa yli 90 prosentin. Vaalivoittaja keskustan edustajista 96 prosenttia ei kannatta Natoon liittymistä. 

Loputkaan puoleet eivät lämpene Natolle. Perussuomalaisista Natoon liittymistä vastustaa 83 prosenttia, kristillisdemokraateista 60.

Perusporvarihallituskaan ei suosi Natoa

Paljon spekuloidun keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostaman perusporvarihallituksen voi tuloksien perusteella jakautuvat Nato-kannassaan. Silti 62 prosenttia siitä jättäisi liittymättä sotilasliittoon. Naton suosiota nostaa erityisesti kokoomuslaisten kanta.

Vielä heikompaa kannatus olisi keskustan, perussuomalaisten ja SDP:n peruspunamultahallituksessa, jossa Naton vastustus nousee 92 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot