Mainos
Mainos

Näin paljon enemmän perhe maksaa veroja Kajaanissa kuin Helsingissä

Palkansaajien verotaakka vaihtelee suuresti asuinkunnan mukaan.

Maakuntakeskuksista tiukimmin asukkaitaan verottavat Kajaani ja Kouvola, ilmenee Veronmaksajain Keskusliiton selvityksestä.

Kevein verotaakka on puolestaan Helsingissä ja Turussa. Myös Tampere ja Oulu ovat muita suhteellisesti pienemmän verorasituksen kaupunkeja.

Keskituloinen palkansaajaperhe maksaa esimerkiksi Kajaanissa 1 400 euroa enemmän veroja kuin Helsingissä, kun otetaan huomioon erot asuinpaikan mukaan määräytyvissä veroissa.

Eroja selittävät etupäässä kunnallisveroprosentit, jotka ovat olleet nousussa jo pitkään. Tänä vuonna kunnallisveroa korotti 90 kuntaa, eli se nousi noin miljoonan asukkaan kotikunnassa. Suhteessa pienemmän verotaakan muodostavat kirkollisvero ja kiinteistövero, jota myös monet kunnat ovat nostaneet.

Korkein kunnallisveroprosentti nousi tänä vuonna 21,75 prosenttiin, kun Kitee ja Siikalatva korottivat veroprosenttejaan. Manner-Suomen matalin kunnallisveroprosentti (16,5) on Kauniaisissa. Kahdessa Ahvenanmaan kunnassa prosentti on 16,25.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot