Mainos
Mainos

Näin paljon Suomen vankiloissa istuu vankeja – ulkomaalaisten osuus kasvaa

Ulkomaalaisvankien määrä on lähes kolminkertaistunut Suomen vankiloissa 2000-luvulla.

Rikosseuraamuslaitoksen erikoissuunnittelijan Ilppo Alatalon mukaan syynä tähän on Suomen kansainvälistyminen ja liikkuvuuden vapautuminen EU:ssa.

– Tämä on vähän samanlainen suuntaus kuin muissakin Pohjoismaissa. Ulkomaalaisia vankeja on yhä useammin Suomessa, Alatalo toteaa.

Muissa Pohjoismaissa ulkomaalaisvankien osuudet ovat kuitenkin suurempia kuin Suomessa. Ulkomaalaisvankien määrän Suomessa uskotaan kasvavan jatkossakin.

Heinäkuun alussa Suomen vankiloissa istui yhteensä noin 2900 vankia, joista ulkomaalaisia on viitisensataa. Tämän lisäksi kaikkia vankeja on valvotussa koevapaudessa 170, jonka määrää pyritään jatkuvasti kasvattamaan.

– Tällä tavoin yritämme saada vankeja entistä nopeammin takaisin siviilielämään, Rikosseuraamuslaitoksen viestintäpäällikkö Usko Määttä toteaa.

Vangit mahtuvat kohtuullisesti suomalaisvankiloihin, mutta varsinkin etelässä on jo täyttä runsaan väkimäärän takia. Esimerkiksi tutkintavankilana tunnetun Vantaan vankilan kapasiteetit ovat jatkuvasti koetuksella.

Rikosseuraamuslaitoksella onkin mietittävänä, miten se jatkossa sijoittelee vankeja ja mitä vankiloita on järkevä ylläpitää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot