Mainos
Mainos

Näin poliisi neuvoo toimimaan rahankerjääjien kohdalla

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon ei ole tullut Espoon Ikean parkkipaikalla tapahtuneen huijausyrityksen kaltaisia tapahtumia.

– Espoossa ei ole ollut vastaavia huijaustapauksia vähään aikaan, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Arifullenin mukaan rahanhuijaus peitetarinan verukkeella on kuitenkin tuttu ilmiö: vastaavanlaisia tilanteita on viime aikoina tapahtunut muun muassa Riihimäellä ja Helsingissä.

– Esimerkiksi alkukeväällä tyttö oli pyytänyt rahaa Helsingin rautatieasemalla junamatkaansa varten. Hän oli vielä soittanut vahvistukseksi äidilleen, joka lupasi maksaa junalipun hinnan auttajan tilille. Rahoja ei kuitenkaan koskaan maksettu, Arifullen kuvailee.

Rikosylikonstaapelin mukaan onkin vaikea tietää, milloin on kyse huijarista, ja milloin on oikeasti hätä. Usein kyse on suunnitelmallisesta toiminnasta, johon voi liittyä rahanpyytäjän lisäksi muitakin henkilöitä.

– Paras tapa onkin soittaa poliisit paikalle, jotka voivat sitten selvittää, mistä on kyse. Monesti pelkkä ehdotus poliisien paikalle pyytämisestä saa huijarit livistämään, Arifullen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme