Mainos
Mainos

Näin rakennat kotikonstein kestävän rakettitelineen

Helsingin pelastuslaitos muistuttaa, että lumettoman vuodenvaihteen ja yöksi jäätyvän maanpinnan vuoksi ilotulitteiden tukeminen on entistäkin tärkeämpää.

Palomestari Jani Pitkäsen mukaan ilotulitteita ei saa missään nimessä ampua esimerkiksi olutpulloista, koska huteralta alustalta ammuttu raketti voi lähteä arvaamattomaan suuntaan.

Tukevan alustan voi rakentaa kotikonstein esimerkiksi laittamalla metalli- tai muoviämpäriin tai muovilaatikkoon tarpeeksi pitkäkaulaisen viini- tai kuohuviinipullon. Pullon saa tuettua ämpärin sisään kivien tai hiekan avulla.

Jos omasta pihapiiristä löytyy tarpeeksi hiekkaa tai kiviä, jo niiden avulla voi saada rakennettua tarpeeksi tukevan telineen.

Telineen tukevuutta kannattaa testata sijoittamalla siihen ennen laukaisua suurin ammuttavista raketeista ja heiluttamalla sitä. Jos teline kestää pienen rasituksen, se luultavasti kestää myös raketin laukaisun.

– Maalaisjärjellä selviää. Jos teline kaatuu pienestä heilautuksesta, ei se pysy pystyssä laukaisun aikanakaan, sanoo Pitkänen.

Pelastuslaitos muistuttaa myös suojalasien käytön tärkeydestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme