Mainos
Mainos

Näin ratkaiset riidan valtakunnansovittelijan elkein – Minna Helle: Tämä on suomalaisten suurin heikkous neuvottelupöydissä

Jos joku tietää, miten konflikti ratkaistaan, se on valtakunnansovittelija Minna Helle. Lukemattomien työmarkkinakiistojen keskiössä karaistunut neuvottelun ammattilainen antoi tänään MTV3:n Huomenta Suomessa vinkkejä riitatilanteiden selvittelyyn.

Voit katsoa koko haastattelun artikkelin yläpuolella olevalta videolta. Haastattelussa Helle antaa lisää vinkkejä ja kertoo, mikä on suomalaisten suurin heikkous neuvottelupöydässä.

Helteen mukaan neuvottelupöydässä etulyöntiasemassa on henkilö, joka uskaltaa puhua avoimesti tunteistaan.

– Parhaita tuloksia saavat aikaan ne, jotka uskaltavat avata, miltä tämä asia minusta tuntuu ja mitä tämä minulle merkitsee.

Toisaalta liiallisesta tunteen valtaan heittäytymisestä voi olla myös harmia.

– Tunteet on kaksijakoinen juttu. Joskus niille annetaan liikaa valtaa ja suusta pullahtelee ihan mitä tahansa, mikä vie asioita vain taaksepäin. On kuitenkin niin, että suomalaiset ovat aika arkoja kertomaan omista tunteistaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme