Mainos
Mainos

Näin Ruotsin kuningas kommentoi keskustelua pakkoruotsista

Suomessa valtiovierailulla oleva Ruotsin kuningaspari kommentoi tiedotustilaisuudessaan Espoon Hanasaaressa keskustelua siitä, pitääkö ruotsin opiskelu yhä olla pakollista suomalaiskouluissa. 

Kuningas Kaarle XVI Kustaan mielestä ruotsin kielen suhteen täytyy ajatella tulevaisuutta sekä Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä ja bisnestä.

 
Kuningatar Silvia puolestaan kertoi, että myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti asian esille eilen. Kuningattaren mukaan presidentin mielestä ruotsin opiskelu on todella tärkeää.  

Kuningaspari kertoi, että Suomessa on aina erittäin mukavaa vierailla. Tällä kertaa kuningas ja kuningatar ovat nauttineet erityisesti nuorten tapaamisesta.  

Kaarle Kustaa ja Silvia vierailivat aamupäivällä Espoon yrityskylässä, jossa koululaiset voivat harjoitella oman yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen liittyviä taitoja.  

-Nuoriin panostaminen Suomessa on ihailtavaa, sanoi kuningatar.  

Aamulla kuningaspari sekä presidentti Niinistö kuuntelivat Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä suomalaisten start-up-yritysten edustajien, kuten peliyhtiö Rovion markkinointijohtajan Peter Vesterbackan ja Slush-tapahtuman pääjärjestäjän Miki Kuusen puheenvuoroja suomalaisista ja pohjoismaisista innovaatioista.  

Iltapäivällä Silvia ja Jenni Haukio tapaavat nuoria muotoilijoita Helsingin Design Forumissa, ja samoihin aikoihin Kaarle Kustaa sekä presidentti Niinistö vierailevat Santahaminan varuskunnassa.

Illalla kuningaspari ja presidenttipari nauttivat päivällistä Säätytalossa.  
Kolmipäiväinen valtiovierailu päättyy huomenna Lappeenrantaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme