Mainos
Mainos

Näin suojaudut pakkaselta: Ota mallia lapsista!

Lämpimässä talvipukeutumisessa kannattaa ottaa mallia lapsista. Monikaan vanhempi ei päästäisi lastaan talvileikkeihin ilman kypärämyssyä tai toppahousuja, mutta ei tule ajatelleeksi, että voisi itsekin pukeutua samalla tavalla.

Tärkein sana pakkasvaatetuksessa on kerrospukeutuminen.

Kaikki alkaa alusvaatteista: Niiden kannattaa olla ihonmyötäiset, ja materiaaliksi suositellaan luonnonkuituja, kuten silkkiä tai villaa, koska ne tuntuvat pidemmän päälle iholla miellyttäviltä ja lämmittävät.

Välivaatetukseen kuuluvat miehillä pitkät alushousut ja kaikilla villasekoitesukat. Naiset voivat suojautua viimaa vastaan esimerkiksi paksujen sukkahousujen ja säärystimien avulla. Toimistovaatteiden päälle voi vielä vetäistä ohuen fleece-takin.

Talvitakkia valitessa on tärkeää varmistaa, että takki suojaa tuulelta ja sateelta ja että siitä löytyy huppu. Huonolla säällä tavallisten housujen päälle kannattaa myös pukea tuulelta ja sateelta suojaavat ulkohousut.

Lämpöä pakenee kehosta eniten pään kautta, joten hatun alle on hyvä pukea kypärämyssy tai lipallinen myssy.

Kauppojen jalkinehyllyillä valintoja tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota talvikenkien pohjiin; niiden on oltava tarpeeksi paksut, ettei vilu pääse yllättämään. Irtopäälliset lisäävät pohjan lämmöneristävyyttä 50-80 prosenttia.

Viimeisenä vedetään ylle käsineet. Kädetkin voi kerrospukea: alle aluskäsineet, kuten kankaiset sormikkaat, ja päälle rukkaset.

Katso liikuntakoordinaattori Ville Korhosen haastattelu: (Huomenta Suomi 1.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme