Mainos
Mainos

Näin Suomen lukiot menestyivät vertailussa

STT:n lukiovertailussa Suomen parhaimmiksi lukioiksi ovat sijoittuneet Hangö Gymnasium Uudeltamaalta, Valtimon lukio Pohjois-Karjalasta ja Savukosken lukio Lapista. Vertailussa huomioitiin kevään ja syksyn ylioppilaskirjoitusten tulosten lisäksi opiskelijoiden lähtötaso. 

Hangö Gymnasium sijoittui ykköseksi myös vuosi sitten syksyllä, kun STT:n vastaava lukiovertailu tehtiin ensimmäisen kerran. Hankolaislukion lisäksi Valtimon lukio, Kotka svenska samskola ja Katedralskolan i Åbo ylsivät kärkikymmenikköön sekä tänä että viime vuonna. 

Hangö Gymnasium säilytti sijoituksensa kevään kirjoittajien ansiosta, sillä tänä syksynä kirjoittajia ei ollut yhtäkään. Myöskään Valtimon ja Savukosken lukioissa ei ollut syksyllä valmistuvia abeja. 

Viime keväänä STT:n vastaavassa vertailussa huomioitiin vain kevään kirjoittajat. Kirjoittajia on syksyisin kevättä vähemmän, joten sijoitus pysyy koko vuoden vertailussa monissa kouluissa samana.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot