Mainos
Mainos

Näin ulkomaiset kriitikot arvioivat Puhdistusta

The Herald Scotland (Iso-Britannia): ”Maailmanlaajuinen kirjallinen ilmiö.”

Der Spiegel (Saksa): ”Erinomainen, koskettava, väkevä, omintakeinen, erinomainen: on vaikea löytää tarpeeksi adjektiiveja, joilla voisi tehdä oikeutta tälle kansainvälisesti palkitulle romaanille.”

Le Monde (Ranska): ”Puhdistus pelottaa, kalvaa, lumoaa. Lyhyesti, sitä ei voi unohtaa.”

L’uomo Vogue (Italia): ”Puhdistus on tarina väkivallasta, hiljaisuudesta ja Euroopasta... klaustrofobiasta, häpeästä ja salaisuuksista. Eurooppalainen tarina.”

Fréttablaðið (Islanti): ”Oksanen on taivaallinen tarinankertoja ja luo muutamalla sivulla vahvempia ja vaikuttavampia kuvia kuin toiset kykenevät luomaan neljälläsadalla sivulla tai kahden tunnin elokuvalla...Tarina jää elämään lukijan päähän ja pistää ajattelemaan sitä, mitä ihmisenä oleminen tarkoittaa, ei yksin kukistettujen kansakuntien kärsimyksiä.”

Dagbladet (Norja): ”Silloin tällöin luen kirjoja, jotka ovat niin hyviä, että en käsitä, miten kirjailija oikein on onnistunut luomaan ne. Puhdistus on tällainen kirja.”

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme