Mainos
Mainos

Näin vähennät sähkönkulutustasi viidenneksellä

Yksinkertaisilla toimenpiteillä voidaan vähentää yritysten sähkönkulutusta viidenneksellä. Käytännössä tämä tarkoittaa sähkölaitteiden ja valojen sammuttamista silloin, kun niitä ei tarvita.

Vielä suurempiin säästöihin päästään, jos esimerkiksi vaihdetaan sähkölaitteet vähemmän energiaa kuluttaviksi. Esimerkiksi tietokoneiden putkinäytöt kuluttavat sähköä kaksinkertaisesti verrattuna litteisiin näyttöihin.

Asiantuntijan mielestä jokaisen työntekijän pienillä energiansäästötoimilla on suuri merkitys.

- Toimistoissa suurin osa sähkönkulutuksesta määräytyy sen mukaan, kuinka ihmiset toimivat, vakuuttaa asiantuntija Antti Kokkonen Motivasta.

Energiansäästöviikko nostaa esiin sekä kysymyksiä että vastauksia Suomen energiatehokkuudesta. Lähes 270 yritystä ja yhteisöä ympäri Suomen viettää energiansäästöviikkoa ja ottaa osaa talkoisiin energiatehokkaamman tulevaisuuden puolesta. Samalla esitellään jo tehtyjä toimenpiteitä ja saavutettuja tuloksia sekä kyseenalaistetaan arkipäiväisiäkin ratkaisuja.

Energiansäästöviikon pääviesti on, että jokainen meistä; ihmisistä ja organisaatioista, voi vaikuttaa omaan energiankäyttöönsä. Teemme päivittäin energiaan liittyviä ratkaisuja, joiden seuraukset näkyvät joko suoraan tai välillisesti.

(Seitsemän uutiset 06.10.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme