Mainos
Mainos

Näin valmistuu vapunpäivän herkkupiknik Ullanlinnanmäellä

Helsingissä Ullanlinnanmäelle oli kerääntynyt paljon vapunpäivän juhlijoita jo aamuvarhaisella.

Monen piknikvarustukseen ei kuulunut pelkästään viltti ja viinirypäleet, vaan puistoon kohosi toinen toistaan upeampia retkivarustuksia. Jotkut ystäväporukat panostavat vapunpäivään enemmän kuin muihin juhliin:

– Ruoat on hankittu pitopalvelusta, olemme tehneet näin jo monen vuoden ajan. Suosikki on pororulla, joka loppuu aina ennen aamuyhdeksää, kertoo Nasku Salttu.

Turussa hiljaista

Vapunpäivän juhlinta on saanut ihmiset muuallakin maassa liikkeelle. Etenkin kaupunkien keskustoissa parveilee ihmisiä, mutta poliisien mukaan järjestyshäiriöitä ei juurikaan ole päivällä ollut. Turun poliisi luonnehti vappupäivän aamua jopa hiljaiseksi.

Tampereella suurin yleisötapahtuma on iltapäivällä alkanut teekkarikaste. Ensimmäisestä vuodesta selvinneet TTY:n fuksit nostetaan perinteen mukaisesti nosturilla pulahtamaan kylmään Tammerkoskeen. Kansa seuraa toimitusta Hameensillalta ja Koskipuistosta.

Vappupäivää vietetään viileässä ja tuulisessa säässä, jossa pilvisyys vaihtelee. Ilmatieteen laitos on luvannut myös sadekuuroja.

Idässä ja pohjoisessa kolea sää hiljensi vapunpäivän

Puolipilvinen ja kolea sää on rauhoittanut vappukansaa Itä- ja Pohjois-Suomessa. Pohjoisessa satoi vapun alkajaisiksi räntää.

Pohjois-Savon hälytyskeskus kertoi, että viikonloppu on sujunut normaalin vilkkaasti. Oulun poliisille kertyi viime yönä yhtä paljon hälytystehtäviä kuin hiljaisella työviikolla yhteensä.

Joensuun seudulla riitti töitä ambulansseille ja ensihoitoyksiköille kahinoiden jälkien paikkauksessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme