Mainos
Mainos

Naiset aktiivisempia aikuiskoulutuksessa

Aikuiskoulutukseen osallistui viime vuonna joka toinen työikäinen aikuinen.

Naiset osallistuvat miehiä selvästi aktiivisemmin aikuiskoulutukseen. Naisten osallistumisaktiivisuus on vuodesta 1980 lähtien ollut vähintään kymmenen prosenttiyksikköä korkeampi kuin miesten. Tiedot ovat Tilastokeskuksen, Opetusministeriön ja Eurostatin yhteisen Aikuiskoulutustutkimus 2006:n ennakkotietoja.

Erityisesti aikuisia varten järjestettyyn koulutukseen osallistui viime vuonna joka toinen 18-64-vuotias eli lähes 1,7 miljoonaa henkeä. Aikuiskoulutukseen osallistuminen on pysytellyt suurin piirtein samalla tasolla kuin vuonna 2000.

Työssä käyvät osallistuvat aikuiskoulutukseen työttömiä useammin. Myös koulutustasolla on vaikutusta asiaan. Korkeasti koulutetut ja korkeassa ammattiasemassa toimivat ovat saaneet aikuiskoulutusta useammin kuin matalamman pohjakoulutuksen saaneet.

Tavallisinta aikuiskoulutukseen osallistuminen on Etelä-Suomen läänissä. Oulun läänissä oli koulutusta saatu vähiten.

Tilastokeskuksen selvitystä varten haastateltiin viime vuoden helmi-kesäkuussa 4370 henkilöä, jotka olivat 18-64-vuotiaita. Tutkimuksen perusraportti julkaistaan ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme