Mainos
Mainos

Naiset jättävät tupakoinnin entistä useammin

Tupakka maistuu yhä harvemmalle.

Kansanterveyslaitoksen (KTL) julkistaman selvityksen mukaan nykyään enää alle viidesosa aikuisista sauhuttelee päivittäin.

Erityisesti naisten tupakointi on vähentynyt 2000-luvun aikana. Viime vuonna naisista tupakoi 14 prosenttia. Vuonna 2003 vastaava osuus oli 17 prosenttia.

Miesten tupakointi sen sijaan ei ole vähentynyt viime vuosina.

Heistä joka neljäs tupakoi vuonna 2007. Luku on sama kuin viisi vuotta aiemmin. Miesten tupakointi on kuitenkin laskenut 1960-luvun alusta, jolloin 60 prosenttia miehistä tupakoi päivittäin.

KTL:n mukaan sekä miesten että naisten tupakoinnista on yhä selvemmin tullut alhaisen koulutuksen ja vähän ansaitsevien väestöryhmien tapa.

Tutkimusten mukaan tehokkaimpia keinoja tupakoinnin vähentämiseen ovat savuttomia tiloja koskevan lainsäädännön kiristäminen ja hinnan nosto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot