Mainos
Mainos

Naiset putosivat eduskunnan puhemiehistöstä

Viime viikon naisvaltaiset ministerivalinnat olivat osasyy, kun eduskunta pudotti naiset kokonaan puhemieskolmikon ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1987.

Sitten vuoden 1987 ei eduskunnassa ole nähty täysin miesvaltaista puhemieskolmikkoa. Kun naiset rohmusivat ministeripaikkoja, miesvastarinta nousi sen verran kovaksi, että jatkossa puhemieskorokkeella nähdään kolme bassoa.

Kovin mieskapina nähtiin keskustan ryhmässä. Varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila sai häipyä Seppo Kääriäisen tieltä. Samalla Anttila menetti puhemiehen muhkeat eläke-edut. Anttila ei peitellyt pettymystään.

-Tottakai olen pettynyt. Tässä on romutettu sellainen periaate, joka meillä tässä ryhmässä on aikaisemmin ollut ja joka kaksi viikkoa sitten oli vielä voimassa, että vaaleissa eduskuntaan valitut edustajat ovat saaneet pitää ne paikkansa, jotka eduskunnassa on ollut, Anttila sanoi.

(MTV3)

Katso Timo Haapalan juttu
(Seitsemän uutiset 22.04.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme