Mainos
Mainos

Naisia päissään kourineen pomonimitys hiillytti RKP:n naiset

Humalassa naisia kourinut entinen valtiosihteeri Stefan Johansson (r.) kuohuttaa taas. Hänen nimityksensä RKP:n puoluetoimiston kehityspäälliköksi on raivostuttanut puolueen naiset.

RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Sara Eklund ihmettelee tänään Hufvudstadsbladetissa, että Johanssonille on annettu kehityspäällikön titteli. Hän oli mukana puolueen työvaliokunnan kokouksessa, jossa Johanssonin palkkaamisesta päätettiin.

Eklundin mukaan puhetta oli selvitystehtävästä, mutta ei koskaan siitä, että kysymyksessä olisi päällikkötyö. Sen myötä Johansson saa Eklundin mielestä liian näkyvän aseman tässä vaiheessa.

Johansson työskenteli aiemmin kulttuuriministeri Stefan Wallinin valtiosihteerinä, mutta joutui eroamaan kourittuaan naisia rinnoista Ruotsin suurlähetystön vastaanotolla.

HBL: Yritti painostaa toimittajia

HBL:n toimittaja sanoi kommenttikirjoituksessaan, että Johansson olisi vaatimuksellaan vaikuttanut siihen, millä tavalla Ylen ruotsinkieliset tv-uutiset raportoi uudesta nimityksestä toissa päivänä ja miten Johanssonin asiaa on laajemmin käsitelty sunnuntaina lähetettävässä Närbild-ohjelman haastattelussa.

TV-uutisessa ei mainittu, miksi Johansson joutui luopumaan valtiosihteerin tehtävästä. Uutisessa käytettiin Närbild-ohjelman aineistoa.

Sekä Johansson että Yle kiistivät painostuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme